Categorieën
Berichten

Wandeling door Scheveningse Bosjes met Vroege Vogels en Revis

vv_logo_FC

Vanmorgen hebben Christien en ik (Caroline) samen met een verslaggever van Vroege Vogels, een rondwandeling met Revis en twee van zijn (pers)voorlichters gemaakt door de Scheveningse bosjes.
Wij waren het er samen volledig over eens: het was een bizarre vertoning.

Ik had een touw meegenomen van 23 m en dat hebben we uitgezet over het pad met het tolhek waar de prachtige lindebomen langs staan. Een persvoorlichter verdween aan de ene kant de struiken in en ik aan de andere kant. Eerst wilde Revis niet geloven wat hij zag, toen ik hem zijn eigen plan onder de neus hield met de dikke paarse paden, zei hij dat we dat niet te letterlijk moesten nemen.
’Het was maar een document en kon nog alle kanten op’.
Een zelfde situatie deed zich voor op de volgende plek: de grote zandvlakte. Eerst wilde hij de kermis van vermaak situeren op de plek van de speeltuin. Toen we hem lieten zien dat deze, inclusief het waterplein toch echt op deze plek geprojecteerd stond wist hij niets anders uit te brengen dan te vermelden dat de rustige plekken rustig zouden blijven en drukte alleen op drukke plekken toegevoegd zou worden. Waarop ik hem vertelde dat dat impliceerde dat daarmee dan dat gedeelte van het programma ook helemaal van tafel kan. Weer verviel hij in de herhaling dat overal over te praten valt en dat we het allemaal niet zo letterlijk moeten nemen (!)
Met andere woorden: waar hebben we ons eigenlijk druk over gemaakt en overal valt toch over te praten? Verder wist hij te vermelden dat er wel degelijk ecologisch onderzoek is gedaan, de dienst groen en de stadsecoloog zouden aan dit rapport meegewerkt hebben.
Verder dan de zandvlakte zijn we niet gekomen. Graag waren we natuurlijk nog op de Scheveningseweg en bij Teldersweg en Madurodam gaan kijken. Maar de tijd was om. Dat wij er van begrepen hebben is dat hij vooral wil laten zien dat de wethouder blijkbaar zelf niet begrijpt wat er speelt. Het wordt aanstaande zondagochtend uitgezonden op radio 1 en zal 8 minuten duren.

12 reacties op “Wandeling door Scheveningse Bosjes met Vroege Vogels en Revis”

Goed werk Caroline !
Ben ook bang dat in de vernieuwingsdrang veel natuurelementen sneuvelen, zoals de eeuwenoude Eikenstobben met soms wel 10 stammen (Tussen de duinweg en Belvedereweg) of de kolossale Ginko Biloba in het Westbroekpark. Wat mij betreft kan er hier en daar wel wat veranderen, maar het grootste gedeelte moet ongerepte natuur blijven. Het is een misvatting dat natuur onderhoud nodig heeft. De gepresenteerde plannen staan meer in het teken van de “reuring” dan in het teken van het natuurbehoud. Nout.

Wat een surrealistisch verhaal en wat fijn dat jullie zo voortvarend en ook met goede argumenten te werk gaan! Ik hoop werkelijk dat het ‘nog alle kanten’ op kan
met de plannen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, want Revis is hiermee toch wel aardig van het padje af.

Praten betekent helaas te vaak: “Praten kost niks en we toen wat we van plan zijn”. Scherp erop blijven zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *