Waarom moet alles tegelijk kaalgeslagen worden op de Valkenboskade?

Valkenboskade

De kades aan de Valkenboskade moeten vervangen worden en daarom wil de gemeente 20 mooie bomen kapen. Tegelijkertijd heeft de gemeente laten weten dat ze 13 februari beginnen met de kap van de populieren aldaar.

Wij vragen ons af waarom al die bomen aan de Valkenboskade in zo’n kort tijdsbestek gekapt moeten worden (als ze al gekapt moeten worden!!!). Deze werkzaamheden konden ze al jaren aan zien komen maar nu moet plotseling alles binnen een paar maanden kaal geslagen worden. Als die bomen al gekapt moeten worden waarom niet gefaseerd?

De gemeente doet geen enkele moeite om groen minnende bewoners van Den Haag enigszins tegemoet te komen. In tegendeel. Het lijkt erop dat de gemeente er plezier in heeft om protesten op een heel vervelende manier de kop in te drukken. Zo werden de bewoners rond de Veenkade keer op keer voorzien van foute technische informatie over de toestand van de kade. De bewoners betaalden duizenden euro’s aan ingenieurskosten om een alternatief plan te ontwikkelen voor het behoud van de bomen. Pas in de rechtszaal kwam de gemeente met de echte informatie op de proppen en stelde de rechter de bewoners in het ongelijk. Hun plan was namelijk op foute informatie gebaseerd. Een smerige truc, de bewoners waren murw en konden het niet meer opbrengen  om verder te procederen… Zo speelt de gemeente haar spelletjes.

7 gedachten over “Waarom moet alles tegelijk kaalgeslagen worden op de Valkenboskade?

  1. Arme Valkenboskade, arme Veenkade, arme President Kennedylaan, arme Nieuwe Parklaan, arme Scheveningseweg, arme Waterpartij, Scheveningse Bosjes, Nieuwe Scheveningse Bosjes en de lijst kan vast nog aangevuld worden. Ooit was de Haagse slogan: ‘Groene stad aan zee’. Nu is deze (wat het Haagse groen betreft:)
    ‘Stad van onrecht en onvrede’.

  2. Moet je dàt nog vragen ?
    Men kan dan er gemakkelijk bij met veel te grote machines, en de bomen worden goedkoop of gratis als bulk gerooid en afgevoerd als biomassa. Goedkoop vernieuwen van de kade èn een forse vermindering op de kosten van het groenonderhoud doordat er kleine sprietjes terugkomen, èn waarschijnlijk ook minder dan wat er voordien stond.
    Er is wèl geld om alles op de schop te gooien en geen geld voor groenonderhoud want dat komt uit twee verschillende potjes. Bij de gemeente denkt men slim te zijn door twee vliegen in één klap te slaan. Een nieuwe kade èn wèg ” dat lastige dure groen”. Misschien wordt het tijd om de potjes eens samen te voegen.

Geef een reactie