Categorieën
Berichten

Waar blijft de landelijke bomenstichting?

Tijdens alle commotie van de laatste tijd rond onze bomen, de kaalslag die in Nederland rondwaart, zou je toch verwachten dat de landelijke Bomenstichting met een statement zou komen. Maar zoals gewoonlijk horen we helemaal NIETS! Deze stichting is meester in het verbloemen van drama en het verspreiden van louter positief nieuws. Hun taak zou moeten zijn om massale kaalslag in den lande te bespreken op landelijk niveau. Ze hebben de taak op zich genomen om onze Nederlandse bomen te beschermen maar ze doen NIETS!
 
Dit is een kwalijke zaak. Twee jaar geleden hebben lokale bomenclubs al een poging gedaan om de landelijke Bomenstichting tot actie te manen. De vraag was oa of ze onderzoek wilden doen naar de grootschalige kap van bomen en bospercelen die overal in Nederland plaats vindt en of er een relatie van deze kap met de subsidie op bio-energie waarbij ons bos op grove wijze wordt geëxploiteerd, of dat er slechts sprake is van een toevallige samenloop van omstandigheden. Maar in antwoord wimpelden zij dat af met de opmerking dat de lokale bomenstichtingen nu al prima werk verrichtten en dat zij daar niets aan toe te voegen hadden.
De Landelijke Bomenstichting hult zich in stilte en geeft de bomenkappers vrij spel.
Wij roepen hierbij iedereen op die doneert aan deze stichting hiermee te stoppen. Het is zonde van het geld…

3 reacties op “Waar blijft de landelijke bomenstichting?”

Zeer spijtig dat de bomenkap voorlopig doorgaat. Ik woon in Den Haag. Daar staan een paar duizend populieren. Ruim 2200 daarvan staan op de nominatie om te kappen dit najaar. Onder het mom van dat ze slecht zouden zijn (rot, ziek oid). Dit jaar hebben we toch al een aantal stormen gehad, en al de bomen (die ik zie dan) die rot zouden zijn staan nog! Zo slecht zijn ze nog niet. Het gaat om bomen van 15 meter plus. Wie of hoe kunnen wij dit voorkomen? Het belangrijkste is de fauna: vele vogels broeden in de bomen, het zijn onze longen (er worden wel boompjes terug geplaatst, die zijn een fractie van de grootte dat ze nu zijn), opname CO2, en het aangezicht van de buurten.
Hoe stoppen wij onze eigen ondergang?

De reden van de Gemeente deze Canadese populieren te kappen is omdat ze wel eens spontaan takken laten vallen. Volgens mij is de reden: Grote bomen zijn niet gewild vanwege het tegenhouden van golven van het G5 netwerk dat in aantocht is! Dat is nog veel erger. Heel Nederland wordt gekapt en we hebben het dan nog wel over het reduceren van C02! De regering en de gemeenten die er achteraan lopen zijn toch totaal doorgedraaid en maanziek!

Dat heb ik inderdaad ook vernomen dat het voor het 5g netwerk zou zijn. Hopen maar dat dat niet waar is… een wereld die niet draait om geld, hoe mooi zou dat zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *