Categorieën
Berichten

Veel bomen weg bij herinrichting wijkpark De Verademing

Wijkpark de Verademing is nog geen 13 jaar geleden geopend maar nu moeten de destijds geplante bomen alweer weg. Er worden er 34 gekapt en 17 verplant… Op de website van de gemeente lezen we: “De huidige inrichting en gebruik van het park voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd. Een ontwerpteam, samengesteld uit omwonenden, gebruikers en de groenbeheerder van het park, heeft een ontwerp voor het park gemaakt. In de nieuwe opzet is het park veel opener en toegankelijker“. Waar hebben wij dit vaker gezien?

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2017-43653.html

35 reacties op “Veel bomen weg bij herinrichting wijkpark De Verademing”

1.12.2017
Ik lees in de officiele bekendmaking:
“De huidige inrichting en gebruik van het park voldoen niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd”.
Deze tijd vraagt juist om veel groen, ruisende bomen, schaduw en beschutting, zuurstof afgifte en opname van fijnstof.
Het “park” is niet ontoegankelijk door de bomen, maar door de enorme muur rondom.
Het wordt bovendien tijd voor een lange termijn beleid.

Ik heb altijd gedacht dat een park een terrein met veel bomen,struiken en onder begroeiing was,met soms water en altijd wandelpaden.Ik begrijp dan ook niet dat het kale grasveld waar het hier over gaat een park word genoemd.Ik zou op die plaats graag een echt park[je] zien

De situatie is veel minder erg dan het lijkt op eerste zicht.

Mijn laatste informatie via-via is dat 34 bomen worden gekapt, (maar een aantal van die bomen groeien al vanaf het begin van het park heel slecht, en de ceders/dennenbomen worden niet gekapt); 17 bomen worden verplant/verplaatst, maar er komen ook 39 nieuwe bomen bij. (En misschien komen er nog meer bomen als de leiding in het gebied dat toelaat.)

De donkergroene cirkels op het tekening zijn bomen die blijven; de lichtgroene cirkels zijn nieuwe bomen of de nieuwe posities van bestande bomen die moet worden verplant/verplaatst in verband met de komst van nieuwe paden, lantarenpalen enz.

Wanneer wordt de inwoners van Den Haag eens gevraagd wat ze willen? NOOIT. De gemeente doet lekker waar ze zin in heeft. Met slecht beleid. Als een 13 jaar geleden ingericht park al niet meer voldoet. Het enige is idd: het kan alleen maar mooier worden, want nu is het een heel naar park.

Het ontwerp voor de revitalisatie van het park is gemaakt door gebruikers en omwonenden van het park. De gemeente heeft hier dus wel degelijk geluisterd naar de inwoners. Sterker nog het is hun plan. En inderdaad het gaat veel mooier worden!

Het is een lelijk, droevig park. Het enige wat daar mooi is zijn die naaldbomen & hun geruis brengt een beetje rust. Je ziet mensen die daar zitten tot rust komen. De enige reden dat ik daar kom, ook al is het het enige stukje groen in mijn buurt. Ik kan me niet voorstellen hoe je het park denkt te verbeteren zonder die bomen 🙁

We wonen naast deze park en vinden de plannen een uitstekend verbetering van de huidige situatie waar delen van de park muren eruit ziet als een gevangenis! Er zijn al 12 nieuwe bomen naast de trambaan geplaatst en er komen veel meer bomen en een rosarium enz.
(Dit is ook geen normale park omdat het op een stuk gifgrond ligt).

Op dit moment kijk ik uit over De Verademing, en kan niet anders zeggen dat het er uitziet als een droevige bende. Enkele bomen, maar vooral hekken. Wanneer er twee mensen op een bankje zitten komt er een fiets- of motoragent om te vragen wat ze aan het doen zijn. Het park ziet er uit als een luchtplaats voor gevangenen.

Al langer hoor ik over plannen voor een andere indeling met meer struiken en bomen, dat klink goed maar ons is nooit iets gevraagd. Nu denk ik dat het er alleen maar mooier van kan gaan worden.

Wij wonen vlak bij de verademing en wij noemen dit park altijd de verstikking. Het nieuwe plan is ook weer niet te geloven, net zoals het oorspronkelijke ontwerp van dit park. De bomen die er staan hebben een vermogen gekost aan zorg omdat ze de eerste jaren maar niet wilde groeien. Nu ze eindelijk een beetje omvang krijgen en als je de moeite neemt om naar boven te lopen krijg je na zoveel jaar zowaar een park gevoel. Maar dat mag natuurlijk niet. Het mag niet te mooi worden stel je voor zeg! Wat is er toch aan de hand! Wat bezielt die planne makers?

Ik lees op de site van de gemeente:
“Daarnaast wordt De Verademing een stuk groener door het aanplanten van verschillende bloeiende planten, struiken en heesters. Extra bomen bij een aantal entrees zorgen voor meer schaduwplekken in het park.”. Hoe verhoudt zich dat tot de kapaanvraag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *