Categorieën
Berichten

Meer verkeersdoden onder fietsers dan onder auto-inzittenden

De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen (VVD) wil 50 miljoen besteden om obstakels langs N-wegen te verwijderen om de veiligheid voor auto-inzittenden te vergroten. Veel van die obstakels zijn bomen.

De minister kiest ervoor om NIET extra te investeren in de veiligheid van fietsers en dat vinden wij heel vreemd. Uit tellingen van de SWOF (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt namelijk dat er sinds kort meer doden onder fietsers vallen dan onder auto-inzittenden.

De SWOF over het aantal verkeersdoden: “Voor fietsers lijkt er al jaren geen sprake meer te zijn van een daling. Sinds 2006 was het aantal doden onder fietsers niet zo hoog als nu (206). Er zijn voor het eerst meer verkeersdoden onder fietsers dan onder auto-inzittenden. Het CBS geeft aan dat het in 58 gevallen om elektrische fietsen gaat.

De prioriteit zou dus moeten liggen op de veiligheid van fietsers! Te meer omdat steeds meer mensen de auto laten staan en de fiets nemen zodat ze geen CO2 uitstoten. Dat de minister nu juist de bomen die CO2 opnemen wil kappen is extra zuur…

Bekijk de cijfers van de SWOF:

https://www.swov.nl/feiten-cijfers/factsheet/verkeersdoden-nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *