Laatmijstaan.nl lanceert Haagse Bomentellers

bomenteller

 

Al enige tijd proberen wij de Haagse kapvergunningen inzichtelijk te maken. Met onze kaarten kan je snel zien of er bij jou in de buurt een vergunning is aangevraagd of verleend. Deze houden we bij vanaf september 2014. De hoeveelheid informatie die we verzamelen begint aardig te groeien en we hadden behoefte aan meer overzicht in deze info-berg. We werden nog meer gesterkt in deze wens toen wethouder Revis, een paar weken geleden, alternatieve cijfers verspreidde over aantallen gekapte Haagse bomen in 2016.

We gingen de bomen tellen waarvoor een kapvergunning verleend was in 2016, een flinke klus om die allemaal met de hand te tellen. Na vele uren monnikenwerk hadden we de resultaten, we beseften ons terdege dat deze moeilijk te controleren zijn omdat het zoveel werk is.

Daar hebben we nu een oplossing voor gevonden. Haagse Bomentellers…

 

Verleende Kapvergunningen 2017

Verleende Kapvergunningen 2018

 

In het vervolg worden de kapvergunningen in nieuwe overzichtelijke automatische tabellen geplaatst. Elk jaar starten we twee tabellen. Eén voor aangevraagde en één voor verleende vergunningen. Deze overzichten zijn erg handig want in aparte kolommen komen o.a. de aantallen bomen die gekapt, verplant of herplant worden. Onderaan de tabellen staan de totalen dus je kan in één oogopslag zien wat de stand van zaken is op dat moment.

Met groene groet,
Nico Schouten
Laatmijstaan.nl

Update: Tegenwoordig staan de Haagse kapvergunningen op www.kapvergunningendenhaag.nl

 

8 gedachten over “Laatmijstaan.nl lanceert Haagse Bomentellers

Geef een reactie