Categorieën
Berichten

Help mee! Haagse Bomenstichting maant Landelijke Bomenstichting tot actie.

De Bomenstichting Den Haag gaat een brief sturen aan de Landelijke Bomenstichting om te vragen een onderzoek te doen naar de grootschalige kap van bomen en bospercelen die de laatste tijd kennelijk overal in Nederland plaats vindt.
Is er een relatie van deze kap met de subsidie op bio-energie waarbij ons bos op grove wijze wordt geëxploiteerd, of is er slechts sprake van een toevallige samenloop van omstandigheden ?

Wij hebben er al eerder melding van gemaakt. Terwijl er overal in Nederland in rap tempo grote hoeveelheden bomen worden gekapt en opgestookt als Biomassa en heel veel mensen en organisaties zich ernstige zorgen maken blijft het stil bij de Landelijke Bomenstichting.

De massale bomenkap is het gevolg van landelijk beleid. Om precies te zijn: het Subsidiebeleid.

Het komt er dus op neer dat de subsidies verkeerd verdeeld worden!

Vanuit heel Nederland komen noodkreten om hier wat tegen te doen maar de bestaande actiegroepen zijn allemaal regionaal ingesteld.

Dit is dus een taak voor de Landelijke Bomenstichting!

Je kan de Bomenstichting Den Haag steunen:

Beste natuurbeschermers,
 
Wij van de Bomenstichting Den Haag hebben besloten om de landelijke Bomenstichting te vragen een onderzoek te doen naar de grootschalige kap van bomen en bospercelen die de laatste tijd kennelijk overal in Nederland plaats vindt.
Is er een relatie van deze kap met de subsidie op bio-energie waarbij ons bos op grove wijze wordt geëxploiteerd, of is er slechts sprake van een toevallige samenloop van omstandigheden ?
 
Bij deze vragen wij allen om deze brief mede te ondertekenen en uw antwoord te sturen naar onze Bomenstichting Den Haag:  https://www.bomenstichtingdenhaag.nl/contact/
Uiteraard staan wij open voor commentaar op en bijdragen aan onze brief.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Peter van Leusden
 
Bomenstichting Den Haag

 

 

 

 

6 reacties op “Help mee! Haagse Bomenstichting maant Landelijke Bomenstichting tot actie.”

Dit vind ik zeer nodig. De kap in Den Haag en omgeving is een schande die niet te repareren zal zijn als het door blijft gaan. En ook in andere delen van het land wordt buiten de norm gekapt.Echt teveel. Zelf zonder rekening te houden met het broedseizoen. – Als hetaar snel gaat… hap hap – weg.
Ik hoor geluiden vanuit Scheveningen, Apeldoorn/Deventer en ook hier in het zuiden is jet raak.
Alleen in het zuiden haat het iets stiekemer.
Hapje hier, hapje daar
Maar wel continue.
A.u.b – ook in de maam van onze kinderen en kleinkinderen- hou dit tegen! NU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *