Gemeente verspreidt kastanjebloedingziekte

 

Volgens de boomdeskundigen van de gemeente leden een aantal van de gekapte kastanjes op de Veenkade aan de gevreesde bloedingsziekte. Mede daarom was het de moeite niet om ze te sparen bij de vervanging van de kade, zeiden ze.

Volgens het protocol moet besmet materiaal afgedekt afgevoerd worden naar een depot of direct verwerkt worden om besmetting van de omgeving te voorkomen… dus NIET gewoon deponeren op de Constant Rebecquestraat!!!

 

  • Besmet materiaal (incl. takhout en snippers) uitsluitend afgedekt afvoeren naar depot of direct naar verwerker (vuilverbranding of biogascentrale). Versnipperd aangetast materiaal kan worden gecomposteerd, mits de composteercondities goed worden gecontroleerd (o.a. minimale temperatuur van 60°C in de gehele hoop!).
  • Wanneer het hout van de paardenkastanje wordt gebruikt als (open) haardhout dient het afgedekt te worden vervoerd en opgeslagen omdat het anders kan leiden tot verspreiding van de ziekte.

 

https://wiki.groenkennisnet.nl/display/BEEL/Kastanjebloedingsziekte

8 gedachten over “Gemeente verspreidt kastanjebloedingziekte

  1. Afdekken van het materiaal heeft geen zin. Uit recent onderzoek komt naar voren dat de bacterie die de ziekte veroorzaakt al overal aanwezig is, dus ook op alle gezonde Paardekastanjes. Van verspreiding is dus geen sprake. Gezonde paardekastanjes (goede conditie en vitaliteit) zullen niet snel ten prooi vallen aan de ziekte.
    Wellicht zijn de ambtenaren uit Den Haag dus niet zo dom als jullie vermoeden ?

    Ps.: Ben geen haagse ambtenaar…

Geef een reactie