Categorieën
Berichten

Essentaksterfte Haagse Bos… met de boswachters het bos in

Zoals afgesproken ging ik samen met Clara Visser van de Bomenstichting Den Haag kijken in het Haagse Bos met boswachters Jenny van Leeuwen en Jonas Pronk naar de bomen die Staatsbosbeheer wil kappen en dan voornamelijk de essen. En ook naar essen die blijven staan…

door Nico Schouten

Lees verder op BEHOUD HAAGS GROEN

Één reactie op “Essentaksterfte Haagse Bos… met de boswachters het bos in”

Er lijkt wel een gekte te heersen in Den Haag; ook mooie en gezonde bomen gaan eraan. Er zijn al vele voorbeelden en helaas ook diverse nieuwe kaprondes (Scheveningse weg, Westbroekpark).
En dat herplanten… vaak ‘sprietjes’ van bomen, die voor onder meer vogels niet te gebruiken zijn voor het bouwen van nesten, niks te halen voor eekhoorns, spechten e.d..
Nu het zo ontzettend warm is, het bos een toevluchtsoord is voor vele dieren, vraag ik me ook af waarom juist nu gekapt gaat worden. Ik weet zeker dat er diverse slachtoffers vallen, eekhoorns, egels, vogels zoals spechten, enz.. Er wordt met geen woord gerept over de gevolgen voor de dieren. Vaak wordt er met groot materieel de bossen ingegaan om het kapwerk uit te voeren met alle gevolgen van dien.
Schandalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *