Categorieën
Berichten Lezersberichten

Bomenleed aan de Anna Pauwlonastraat

Anna Pauwlonastraat 117Onderstaand bericht heb ik (Hennie) o.m. naar GroenLinks gestuurd. Ik kreeg er een nietszeggend kort antwoord op.

Graag wil ik dat u mijn noodkreet leest. Ik woon op de Laan van Meerdervoort 3. Het meest drukke en vervuilde punt van den Haag. Driehoek LvM/Javastraat/Scheveningseweg/Anna Paulownastraat.

Het beetje rust dat er nog is, is in de achtertuinen omdat het geluid van het verkeer wordt gedempt door bomen. Aan alle zijden zijn namelijk openingen waardoor het geluid het binnenterrein opkomt.

Een klein stukje groen waar ook veel vogels zijn. Jaren geleden is er, door onze achterbuurman al 1000m2 gekapt en ontgroend om er een parkeerplaats van te maken (zie foto’s) geen fraai uitzicht meer. Dit is overigens zonder vergunningaanvraag gebeurd en het klagen van de bewoners heeft geen enkele invloed gehad op raadsleden en de gemeente om het terug te draaien. we zijn dus blij met wat er nu nog staat. Diezelfde achterbuur snoeit ook drastisch de bomen van de buren zonder overleg omdat hij last heeft van de bladeren op zijn parkeerterrein. U kunt zien dat hij het recentelijk weer heeft gedaan.

Tot mijn schrik hoorde ik dat er een nu een kapvergunning afgegeven is voor de drie gezonde prachtige bomen die bij mijn overburen in de tuin staan. Tegenwoordig worden andere bewoners niet meer geïnformeerd en kun je daardoor ook niet tijdig reageren.

Als de bomen weg zijn, krijgen de buren wel meer licht maar de besloten achterkant wordt nog meer een klankkast van het verkeer, luchtvervuiling neemt toe en veel  vogels zullen verdwijnen.

Om meer licht te krijgen, kunnen de bomen heel simpel gekandelaberd worden. Wij doen dat met een immense kastanjeboom om de vier jaar. Je houdt het genot van het groen en de boom dempt het geluid. Bovendien dragen de bomen bij aan wat gezondere lucht in deze vervuilde omgeving.

In februari is ook al een grote kastanjeboom gerooid. Wat er dan voor in de plaats komt, is 20 cm stamomtrek. Dat is geen boom en het duurt minstens 40 jaar wil dat een boom worden.

Hoe kunnen we de kapvergunning door de gemeente laten omzetten in kandelaberen? De mooie bomen kunnen elk moment omgaan.

Ik hoor graag van u
Groet

Hennie Pieters

11 reacties op “Bomenleed aan de Anna Pauwlonastraat”

Aangezien we een erg koud voorjaar hadden zijn de vogels veel later gaan broeden ,het lijkt me dan ook niet meer als normaal dat daar rekening mee gehouden word.Als men vanaf 15 juli de kettingzaag weer ter hand mag nemen zal dat heel veel jonge vogels het leven kosten.Ik houd zowiezo al niet van de manier waarop onze Revis omgaat met onze bomen.Misschien kan iemand hem vertellen dat je ook niet populair word door het vermoorden van nog niet volgroeide kuikens

Kleine correctie:
Het gaat niet om 3 maar om 4 esdoorns, deze staan in de tuin van de Anna Paulownastraat 117, en de kastanje uit onze tuin, uit Anna Paulownastraat 115, is niet in februari maar al in januari gekapt, tot mijn grote ontzetting.

Ik ben trouwens degene die een bezwaar heeft ingediend tegen het omhakken van de 4 esdoorns bij onze buren, omdat ik er ook op uit kijk, wat tot een zaak heeft geleid, die ik helaas heb verloren.

In de beschikking van de kapvergunning stond het volgende:

Beoordeling activiteit kappen van 4 esdoorns:
De bomen geven veel overlast en beperken de leefbaarheid (roetdauw, licht, worteldruk, gevaar riool). Hierdoor is het gebruik van de tuin en de parkeerplaats van de buren beperkt. Dit weegt zwaarder dan de natuurwaarde.

In mijn bezwaar heb ik alle onzin uit deze beschikking weerlegd.

Voor deze zaak begon kwam mevrouw C. (die de tuin van Anna Paulownastraat 117 beheert) plotseling bij mij langs om mij te smeken om mijn bezwaar in te trekken, ze had een heel zielig verhaal, waar later niets van bleek te kloppen. Ik was er bijna in getrapt.
Mevrouw C. beweerde bv. dat de bomen door de bestrating in de tuinen zo zwak geworteld waren dat ze ieder moment zouden kunnen omvallen, ze durfde haar kleinkinderen niet in de tuin te laten spelen! Toen ben ik eens op internet gaan kijken, en wat vond ik?
http://www.natuur-wereld.be/bomen/esdoornfamilie/gewone-esdoorn
– daar stond:
“De Gewone esdoorn heeft een rijk vertakt en diep stekend wortelstelsel, en kan goed tegen storm.”

Verder beweerde ze dat de bomen scheef stonden, Daar is ook geen sprake van.

Ook het argument dat de bomen een gevaar voor het riool vormen is onzin, want daar staan de bomen veel te ver weg voor van het huis, waar het riool loopt.

Dat er roetdauw op de stenen valt is natuurlijk vervelend, maar een tuin hoort ook niet bestraat te zijn, want dat is gevaarlijk i.v.m. de afwatering, dus in feite zou het bestraten van tuinen verboden moeten zijn. In Duitsland moet men daarvoor extra belasting betalen!

Mevrouw C. beweerde voorts dat de bomen zoveel licht wegnemen dat de bewoners aan de tuinkant de hele dag in het donker zouden moeten leven met het licht aan. Dat was ook al een vette leugen, de buren baden in het zonlicht ondanks de bomen, zoals blijkt uit meerdere foto’s die ik van de achterkant van het huis heb genomen.

Ondanks al mijn overtuigende argumenten werd mijn betoog toch van tafel geveegd door deze mijns inziens volkomen corrupte rechtse VVD-kliek, want onder Revius, die over het groen gaat in Den Haag, van de natuur-vijandige VVD, de partij van de rijke zakkenvullers waarbij alles alleen maar om de winst en het geld draait voor een kleine rijke elite, zijn in 2014 van de 1500 kapaanvragen er wel 1200 gehonoreerd.
Er blijft dus geen boom meer over in Den Haag, met deze criminele VVD-kliek.

Wat betreft de buren van 117:
Ik kan mij maar moeilijk voorstellen dat iedereen die prachtige bomen weg wil hebben, die een lust zijn voor het oog, die bescherming bieden tegen de luchtvervuiling en het straatlawaai wat uit de omringende drukke en vervuilde straten komt, die behuizing bieden voor vogels zoals de merels die ons verblijden met hun gezang, die het gezicht onttrekken aan de afzichtelijke parkeerplaats die de eigenaar van de kantoor-panden op de Scheveningse weg, (de heer S. en de W.) illegaal heeft laten aanleggen [tegen de wil in van alle buren!]. (het is ook iemand die zomaar illegaal bomen van anderen topt!)
De esdoorns staan namelijk even ver weg van het huis als bv. de bomen op de Toussaintkade en de Veenkade, waar alle bewoners eenstemmig hebben geprotesteerd tegen het omhakken ervan, en nu zouden de bewoners van 117 opeens een totaal andere mentaliteit hebben als de bewoners van de Toussaintkade en de Veenkade, -dat zou ik toch wel héél vreemd vinden!!

Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit en helaas regeert slechtheid de wereld.

1. Achterhaal wanneer gekapt gaat worden want kapvergunning terugdraaien lukt mi niet
2. Zorg dat er dan zoveelmogelijk mensen aanwezig zijn
3. Verhinder met velen het kappen tot de politie arriveert
4. Haal de kranten erbij
Enz bedenk t maar want dit miet stoppen!!

Dit past niet in het beleid dat de gemeente promoot, geen bbq, geen houtvuren (!) bv meer om de luchtvervuiling en opwarming van het Centrum tegen te gaan. Bomen aanplanten past daarbij om het klimaat gunstig te beInvloeden. Kappen, vooral in heftige verkeersgebieden MOET worden tegengegaan! Ik steun daarom uw voorstel. Mvrgr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *