Categorie├źn
Berichten

Alleen straatbomen zijn groen volgens Revis

AD/HC vrijdag 7 april 2017

Revis: “Tegen de activisten zeg ik: laten we het gewoon eens met de waarheid proberen. Den Haag wordt groener. Het aantal straatbomen stijgt. De stad is mooier en groener geworden.”

Hier moeten we het mee doen. Dit is de stelling van onze wethouder.

In 2016 gaf de gemeente vergunningen voor de kap van 5.681 bomen

 

Dat gaat dus niet alleen om straatbomen! Revis blijft maar volhouden dat Den Haag groener is geworden omdat er nu meer straatbomen zijn. Er zijn afgelopen jaren juist extreem veel bomen gekapt, dat kon iedereen zien om zich heen. Overigens zijn er niet alleen veel bomen gekapt, bijna in heel Den Haag zijn de struiken met wortel en tak verwijderd. Die waren ook groen, die zijn er ook niet meer!

 

Misschien heeft hij gelijk als hij spreekt over het aantal straatbomen. Voor gekapte straatbomen worden jonge boompjes terug geplant maar dat Den Haag daar nu groener door is geworden? Volkomen onzin natuurlijk.

 

Het getal waar Revis over spreekt gaat alleen over bomen die om “uiteenlopende beheersredenen” gekapt moesten worden oftewel de “dode en slechte bomen”, zoals de gemeente die noemt. Dat is echter maar een fractie van het totale aantal bomen dat moest wijken.

 

Wij moeten tevens geloven dat de nieuw aangeplante boompjes net zo veel groene blaadjes hebben als hun volwassen voorgangers, die om wat voor redenen dan ook gekapt zijn. Complete Lariekoek!

Wij vragen u, meneer Revis, om zelf de volledige waarheid te spreken…

2 reacties op “Alleen straatbomen zijn groen volgens Revis”

Arrogantie ten top ! U bent niet de enige op de wereld ! Activisten ? Mensen die graag willen dat de bomen blijven staan,
Wat is daar mis mee. Bomen zijn bomen en hebben we heel hard nodig ! Zonder bomen geen leven. Afblijven van de bomen. Voor nu en in de toekomst .

Ik vind het een belediging als Revis zegt: “Tegen de activisten zeg ik: laten we het gewoon eens met de waarheid proberen.” Revis is degene die aantoonbaar liegt. Hij werkt met alternatieve feiten. Waar kennen we dat ook alweer van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *