Categorieën
Berichten

Actie op de Scheveningse weg

Maandag avond hebben haagse actievoerders van Bomenstichting Den Haag, SOS Den Haag, Laatmijstaan.nl, Groep de Mos, Groen Links en Partij voor de Dieren langs de Scheveningseweg linten bevestigd om bomen die binnenkort gekapt moeten worden.
“Normaal doet de gemeente dat zelf zodra de kapvergunning is aangevraagd, maar in dit geval heeft de gemeente dat nagelaten. Daarom hebben we het zelf ter hand genomen opdat iedereen ziet welke bomen moeten wijken voor de nieuwe tramrails”
De meerderheid van de gemeenteraad ging akkoord met een nieuwe spoorconstructie waarbij de bomen sneuvelen. De lommerrijke Scheveningseweg met haar volwassen bomenrijen kreeg deze aanblik door de inspanningen van college en raad begin jaren ’80. Jongvolwassen kastanjes zijn toen juist zo geplant dat deze een nieuw spoor niet in de weg zaten. Toch worden ze binnenkort gekapt terwijl er ook andere oplossingen zijn.

“Er is een alternatief waarbij veel meer bomen kunnen blijven staan. Door de fundering met stalen palen te versterken hoeven maar 16 bomen gerooid te worden. Maar het stadsbestuur en de HTM staan er niet voor open”, aldus Peter Drijver van SOS Den Haag. “We maken hiermee zichtbaar wat de gemeenteraad in meerderheid heeft besloten, namelijk een spoorvervanging ten koste van tenminste 130 bomen langs de Monumentale Scheveningseweg”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *