Broedseizoen

koolmees1

In het Broedseizoen is het verboden om gebruik te maken van een kapvergunning. Het is in deze periode dus niet toegestaan om bomen te kappen of te snoeien. In Den Haag valt het broedseizoen tussen 15 maart t/m 15 juli.

Helaas is er een uitzondering!!! Als Groenbeheer vindt dat een boom een gevaar vormt mogen ze die per direct (zonder vergunning) omzagen. Heel kwalijk natuurlijk. Want heel vaak wordt een boom die nog decennia mee kan pardoes omgelegd. Een “second opinion” wordt vrijwel nooit uitgevoerd.

In 2010 heeft het Haagse College van Burgemeester en Wethouders besloten om het broedseizoen te verkorten met een maand (deze periode was eerst van 1 april t/m 1 september). Het broedseizoen is nu dus alleen nog voor vroege vogels.

Lees meer over het broedseizoen op vogelbescherming.nl

Een gedachte over “Broedseizoen

  1. spoed!!
    100 m2 bos gaat plat om een school te bouwen. ok, doet pijn. maar het belachelijke van gemeente Arnhem is dat ze afgelopen vrijdag melden dat ze komende week al gaan kappen!!! en natuurlijk net niet in het broedseizoen!!!
    ik hoop dat de wind van nu (windkracht 5) de hele week aan blijft!!!

  2. Staatsbosbeheer gaat per 25 juli ca. 1600 ! bomen kappen in het Haagse Bos. Het betreft 1200 essen en 400 voornamelijk beuken en populieren. Alle essen, niet alleen aangetaste maar ook heel veel gezonde bomen, worden geveld, je ziet geen es zonder rode stip. Dit is ongehoord, de grootste kaalslag sinds WOII. Is er geen mogelijkheid om dit te voorkomen ?

Geef een reactie