Update: Helaas toch geen goed nieuws…

Gemeente wil wortelpakket van omgewaaide wilg op de Vlaskamp behouden.

Er is gelukkig ook goed nieuws. Een aantal bewoners van Mariahoeve in Den Haag hebben bij de gemeente met succes een verzoek ingediend om het wortelpakket van een grote omgewaaide wilg in het Park Vlaskamp (Overbosch) te behouden. De wilg van zo’n 50 jaar oud legde het loodje tijdens de grote storm van vorige week en daarbij kwam bijna het volledige wortelpakket los van de bodem. Hierdoor is een soort kunstwerk ontstaan waar omwonenden met verbazing naar kijken. Het is een ware bezienswaardigheid in de wijk. De meeste mensen zouden het jammer vinden als dit verdwijnt.

Vandaag liet een medewerker van het stadsdeelkantoor Haagse Hout weten dat ze het wortelpakket willen behouden. De stam wordt afgezaagd zodat het voetpad weer vrijkomt. Hij vertelde er ook bij dat het misschien een ijsvogelmuur kan worden. Dat zou toch fantastisch zijn. Ze gaan nog wel kijken of er maatregelen voor de veiligheid nodig zijn zodat er geen ongelukken met kinderen kunnen gebeuren…

Update: Helaas toch geen goed nieuws…

De stronk is te kort afgezaagd zodat het wortelpakket met de stronk weer teruggezakt is. Dat had een kleuter nog wel kunnen voorzien. De buurtbewoners die het ingewilligde verzoek hadden ingediend zijn (nog) niet op de hoogte gesteld maar zijn erg teleurgesteld bij de aanblik..

Is het onwil of onkunde? Het resultaat is hetzelfde

 

Een gedachte over “Update: Helaas toch geen goed nieuws…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *