Gebrekkige publicatie “Dode en slechte bomen” wekt onnodig woede bij burgers.

Wij klaagden er al vaker over maar ondanks de door wethouder Revis beloofde transparantie, is het voor de Haagse burger nog steeds nagenoeg onmogelijk om kapvergunningen te vinden voor bomen die gekapt worden onder de titel “Dode en slechte bomen”. Voor 296 bomen is dat momenteel zelfs helemaal niet mogelijk omdat relevante informatie compleet ontbreekt. De gemeente blijft hier dus ernstig in gebreke en voldoet derhalve niet aan haar publicatieplicht.

Telkens weer worden wij geconfronteerd met boze mensen die denken dat er een boom is gekapt zonder kapvergunning. Vaak hebben ze het hele internet al afgespeurd en eindigen op ons contactformulier met de vraag of wij het weten…

De Gemeente heeft ervoor gekozen om deze zogenaamde “dode en slechte bomen” op een afwijkende manier te publiceren namelijk met PDF-formulieren op hun eigen website. Heel erg onhandig! Het grote nadeel hiervan is dat deze niet worden geïndexeerd door zoekmachines zoals Google. Ook met de zoekfunctie van de website van de Gemeente zelf waarop ze notabene gepubliceerd zijn, kan je ze niet vinden. Je moet de PDF-formulieren namelijk eerst downloaden en openen om te kunnen zien wat erin staat.

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/natuur-en-milieu/groen-en-bomen/bomen/werkwijze-kappen-van-slechte-en-dode-bomen.htm

Nu vraag ik je, is dat irritant genoeg?

Nee, want de Gemeente publiceert namelijk niet alles! Momenteel staan er drie kapvergunningen uit voor in totaal 296 bomen (!) waarvan absoluut geen informatie te vinden is omdat het PDF-bestand niet werkt of omdat er gewoon geen informatie in staat.

Het gaat om de volgende dossiers:

Wij vragen ons af waarom de Gemeente hiervoor kiest en onnodig haar burgers irriteert. Het is toch niet zo moeilijk!

Een gedachte over “Gebrekkige publicatie “Dode en slechte bomen” wekt onnodig woede bij burgers.

  1. Misschien moeten we eens een kort geding procedure gaan voeren? En voor de oude casus naar de Ombudsman? Het gaat hier dus mogelijk/kennelijk om ronduit onfatsoenlijk gedrag. Er is niks moeilijks aan om deze vergunningen normaal te publiceren, het is zelfs makkelijker om dat allemaal op dezelfde wijze te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *